Hasır Sepet

Çarşamba, Mayıs 09, 2007

YUMURTASIZ KEK



Öyle uzun zamandır sessiz ki buralar ve ben de öyle uzun zamandır mutfağa adım atmadım ki. Kek-börek anlamında tabii. Geçtiğimiz sene miydi, kuş gribi krizi sırasında böyle bir tarif
bulup uygulamış, tatsız olur korkusuyla üzerine biraz da damla çikolata serpmiştim ama minimum malzemeyle deneme olarak yaptığımdan elimde kek namına bir bu gördüğünüz vardı ve onu da 4 kişi bölüşünce neye benzediğini de pek anlayamamıştık. Velhasıl tarif hakkında çok ayrıntı hatırlamasam da pek de tercih edilecek bir lezzeti olmadığını biliyorum. Vejeteryanlar veya yumurta alerjisi olanlar tarif ararsa burada bulunsun mantığıyla eklediğimi de belirteyim hemen. Tüm bardaklar su bardağı ve bunlar orjinal ölçüler, benim uyguladığım değil. Ben 1/4 üne azaltmıştım.

Güzel, mutlu, sağlıklı günler dilerim herkese...

YUMURTASIZ KEK

Malzemeler:

3-3,5 bardak un

1/2 bardak kakao

1 çay kaşığı karbonat

1 paket vanilya

1/2 çay kaşığı tuz,

1,5 bardak şeker

1/2 bardak ayçiçek yağı

1,5 bardak soğuk su

Fırın 180 derece

Yapılış:

1. Kuru malzemeleri eleyerek birbirine karıştırın. Zaten yumurtasız olduğundan zor kabarıyor bir de eleme işini atlarsanız yamyassı bir şey olur, o yüzden mutlaka malzemeleri eleyip havalandırın.

2. Sıvı malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt sarılıp yağlanıp unlanmış kalıba dökün. Üzerine isterseniz bolca damla çikolata serpiştirin.

3. Önceden ısıtılmış fırında batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirin.