Hasır Sepet

Cuma, Kasım 24, 2006

DEREOTLU BİFTEK




Dereotunu bazı yemeklerde kullanıyorum ama bunca zamandır hala sevemedim. Kokusu bir tuhaf geliyor bana. Maydanoz her daim ilk ve tek tercihim.
Eşimin çok sevdiği bir yemek oldu bu biftek ama bence dereotsuz yapılmalı. Tabii dereotunu özellikle seviyorsanız yada kokusu sizi rahatsız etmiyorsa.
Özel akşam yemeklerinde maydanozlu haliyle benim favorimdir bu. Yanında kremalı mantar sote de süper olur.

DEREOTLU BİFTEK

Malzemeler:

4 dilim dana biftek
4-5 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
2 defne yaprağı
Yarım limon
30 gr margarin
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Yapılış:

1. Dereotunu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Limonun suyunu sıkıp kabuğunu kibrit çöpü kadar ince uzun (jülyen) doğrayın.
2. Margarini tavada eritip sarımsağı hafif soteleyin. Biftekleri ekleyip kızartın. Üzerine dereotunu serpip limon suyu ve kabuğunu ilave edin. tuz-biber ekleyin.
3. Bifteklerin üzerine peynir serpin, Kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. 5 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirip sıcak olarak servis yapın.

2 Yorum:

Yorum Gönder

<< Anasayfa